Service Logistics Forum

24.03 Jong SLF bezoek ASML + DHL

Op donderdag 25 april bezochten we met Jong SLF ASML in Veldhoven. Hier kregen we een breed programma voorgeschoteld.

Na een algemene introductie met betrekking tot ASML volgde een rondleiding door het Experience Center. Hier kregen we inzicht in de historie van ASML en hoe het uitgegroeid is tot het waardevolste technologiebedrijf van Europa. Bovendien kregen we middels animaties een kijkje in het productieproces van ASML.

Daarna vertrokken we richting de Field Service Hub nabij Eindhoven Airport. In de Field Service Hub worden reserveonderdelen, upgrade- en installatiepakketten samengesteld uit componenten en materialen die van leveranciers komen. Natuurlijk worden die zeer schoon verpakt. Hier kregen we van zowel ASML als DHL een interessante presentatie en een zeer kundige rondleiding. Het was interessant om te horen hoe ASML bezig is hun wereldwijde logistieke flow verder te optimaliseren, onder andere in het kader van duurzaamheid.

Tenslotte werd er nog gewerkt aan een case waarin we de afweging maakten tussen het verschepen van onderdelen en pakketten per vliegtuig of middels andere modaliteiten. De middag werd met een gezellige borrel afgesloten om zo ook elkaar nog verder te leren kennen.

collage.png

Trots op onze

SLF Deelnemers